NETLOCK logo

Mikor függesszem fel és vonjam vissza a tanúsítványom?

Elektronikus tanúsítványait, akárcsak bankkártyáját, gondosan kell kezelnie és őriznie, hiszen a tanúsítványával az Ön nevében végezhetnek elektronikus aláírást, és ez által az Ön nevében tehetnek joghatással bíró nyilatkozatot.

Ha úgy gondolja, hogy a tanúsítványához illetéktelenek hozzáférhettek, a tanúsítványt fel kell függesztetnie.

Ha nem tud minden kétséget kizáróan meggyőződni arról, hogy időközben a magánkulcsot nem használta illetéktelen személy, intézkedjen a tanúsítvány végleges visszavonásáról. A felfüggesztési, visszavonási lépéseket a NETLOCK Kft. Szolgáltatási Szabályzatában szereplő módon (Internetes ügyfélmenün keresztül, e-mailben, telefonon) teheti meg.

A felfüggesztett tanúsítvány legkésőbb 6 órán belül jelenik meg a tanúsítvány-visszavonási listán, és a felfüggesztés ténye ekkor válik közismertté az Interneten.

Ha tanúsítványát felfüggesztette, és 30 naptári napon keresztül nem történik semmilyen intézkedés, akkor a tanúsítvány véglegesen visszavonásra kerül és többet használni már nem lehet.

Tanúsítványok felfüggesztése Ügyfélmenüben

Interneten keresztül a következő módon függesztetheti fel tanúsítványát:

1. Jelentkezzen be az ügyfélmenüjébe, és válassza ki a bal oldali menüsorban a Kiadott tanúsítványok menüpontot.

2. A megjelenő ablakban láthatja a tanúsítványai adatait. Kattintson a megfelelő tanúsítvány előtti háromszögre.

3. Ekkor megjelennek a kiválasztott tanúsítvány részletei. Az alul található Tanúsítvány felfüggesztése gombbal kezdeményezheti a tanúsítvány felfüggesztését.

Tanúsítványok visszavonása e-mailben

Kérjük, hogy abban az esetben, ha a tanúsítványt nem Ön vonja vissza vagy függeszti fel, akkor a cégünkre vonatkozó jogszabályi követelmények biztosítása érdekében tanúsítvány visszavonására vagy felfüggesztésére vonatkozó igényét a email címre juttassa el, mert csak ebben az esetben tudjuk garantálni a határidőn belüli eljárást. Tanúsítvánnyal kapcsolatos egyéb ügyintézéshez kérjük, a címet használja.

Tanúsítványok visszavonása telefonon

Visszavonás kezdeményezése: 06 1 437 6655